Boomzorg is een breed begrip waaronder het planten, het onderhouden en het verwijderen van bomen valt. Bij Van Voorthuizen werken we met individuele bomen en zorgen wij als bomenspecialist ervoor dat deze niet ongewenst veranderen en gezond blijven. Hiervoor hebben wij diverse mensen in dienst die allen hun VCA-certificaten hebben behaald.

Van Voorthuizen werkt vanuit Lienden in de Betuwe. Met onze ervaring hebben we het klantenbestand inmiddels uitgebreid tot aan Amerongen, Amersfoort, Arnhem, Barneveld, Den Bosch, Doorn, Ede, Gorinchem, Leersum, Nijmegen, Renkum, Rhenen, Tiel, Utrecht, Veenendaal en Wageningen.

Bomen leveren

Van Voorthuizen is betrokken bij het gehele proces van boomverzorging, wat begint bij de aankoop van een boom tot het leveren van de boom. In de kwekerij worden deze uitgezocht, vaak samen met de opdrachtgever. Elke boom is namelijk uniek. Als bomenspecialist geven wij u advies om de beste boom bij uw wensen en de mogelijkheden te kiezen. U laat immers een boom planten die jaren meegaat.

Bomen (ver)planten

Wanneer u een prachtige boom hebt uitgekozen of wilt u een boom laten verplanten, gaat onze boomspecialist aan de slag met de juiste voorbereiding. Dit noemen we de groeiplaatsinrichting. Wanneer de groeiplaats optimaal is, kunnen onze boomverzorgers een goede en duurzame ontwikkeling van de boom garanderen. En als het nodig is, brengen we een een drainage-, vocht- en/of voedingssysteem aan.

Bomen onderhouden

Goede boomverzorging stopt niet na het planten. Uw bomenspecialist van Van Voorthuizen heeft hier alle kennis van in huis. We houden de boomspiegel in de gaten en controleren de vochtvoorziening, het zuurstofgehalte en de kroonontwikkeling. Het kan gebeuren dat de groeiplaats verbeterd moet worden of dat een boom ziek is geworden. Onze boomverzorgers herkennen en bestrijden deze aantastingen onmiddellijk. Voor de groeiplaatsverbetering wordt met onder andere wormenhumus gewerkt, een van de beste bodemverbeteraars. Bij ziekten of plagen zetten wij onze bomenspecialist in, die zijn kennis over bijvoorbeeld eikenprocessierupsen of bladluis toepast. Van Voorthuizen zorgt ervoor dat uw boom snel weer in optimale conditie verkeert.

Bomen snoeien

U kunt Van Voorthuizen inschakelen voor divers snoeiwerk. Zo voeren wij begeleidingssnoei uit, om jonge bomen aan het gewenste eindbeeld te laten voldoen. Ook volwassen bomen hebben regelmatig onderhoud nodig, zodat ze niet breken. Onze boomverzorgers hebben ook kennis van het snoeien van fruitbomen en doen dit vooral bij hoogstamfruitbomen voor overheden, particulieren en bedrijven. Daarnaast willen we voorkomen dat takken op een ongecontroleerde manier naar beneden vallen. De boomspecialisten bij Van Voorthuizen herkennen zware takken met slechte aanhechting en kunnen dan stormankers plaatsen.

Bomen kappen

Soms is het verplaatsen of snoeien van de boom geen optie meer. Dan moeten onze hoveniers helaas overgaan tot het kappen van de boom. Dit kan gebeuren op het moment dat een boom ziek is of op het moment dat er gebouwd moet worden op de plek van de boom. Onze hoveniers weten dit echter altijd op veilige en verstandige wijze. Benieuwd hoe we het kappen van uw boom aanpakken?

Bomen verwijderen

Natuurlijk houden wij liever bomen in stand dan deze te moeten verwijderen, maar onze boomspecialisten hebben de kennis wel in huis wanneer dit echt moet gebeuren. Met de juiste technieken, zoals klimmen of een hoogwerker, verwijderen wij uw boom zorgvuldig en zonder schade.

Contactgegevens

Zandkuilweg 2a 4033 AL Lienden

0344 - 60 15 56

info@vanvoorthuizenbomen.nl