Bij Van Voorthuizen zorgen ze ervoor dat bomen zo lang mogelijk gezond blijven. Bomen hebben dan ook een esthetische waarde daarnaast zijn ze onmisbaar voor een vitale samenleving. Toch is het soms nodig om bomen te kappen.

 

Waarom het soms noodzakelijk is om een boom te kappen

In sommige situaties is het nodig om een boom te kappen. Bomen kappen is dan ook vaak een goede daad. Een kap is dan ook nodig wanneer er direct gevaar bestaat dat personen verwond worden of eigendommen beschadigd raken. Een boom zorgt dan ook voor direct gevaar als de boom een ingerotte stam of opengescheurde kruin heeft. Daarnaast is het goed om een boom te kappen als hij ziek is of om ziekten te voorkomen. Ook kan het zo zijn dat een boom gekapt moet worden om de bomen om hem heen meer groeiruimte en licht te geven. U mag niet zomaar bomen kappen. Soms heb je een vergunning nodig. U mag een boom kappen zonder vergunning als de stamomtrek onder de 80 centimeter is, wat gemeten is op 1,30 meter hoogte.

 

Wat kost een boom kappen

Hoeveel kost het om een boom te laten kappen? Dit is een veelgestelde vraag. Maar de kosten van het kappen van bomen verschilt per situatie. De standplaats van een boom heeft dan ook een grote invloed hierop. Dit bepaald dan ook de techniek die gebruikt moet worden om een boom te kappen. De kosten van het kappen van een boom is lastig op voorhand te zeggen. De hoveniers van Van Voorthuizen weten in ieder geval elke boom op veilige wijze te kappen, mocht dit nodig zijn. Om tot een rechtvaardig bedrag te komen voor het kappen van een boom kijken we graag samen naar de situatie.

 

Van Voorthuizen help graag met het kappen van uw bomen

De boomverzorgers beschikken over goede kennis en lange ervaring om bomen te kappen op een deskundige en zorgvuldige wijze. Van Voorthuizen doen het dan ook zonder schade te veroorzaken aan de omgeving. Al bijna 20 jaar lang is Van Voorthuizen specialist in het kappen van bomen. Dit doen ze in de regio’s van Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Nijmegen, Tiel en omstreken. Van Voorthuizen heeft verschillende technieken voor het kappen van bomen. Zoals, de klimtechniek, door middel van Hoogwerker of telescoopkraan en nog veel meer. Welke techniek gebruikt wordt hangt van de situatie af. Er zal dan eerst ook gekeken worden naar de juiste techniek om zo geen schade te veroorzaken en op een veilige manier bomen te laten kappen.

 

Meer informatie over het kappen van uw boom

Wilt u een boom laten kappen? Neem dan vrijblijvend contact op met Van Voorthuizen. Zij zullen met een professionele blik kijken naar de beste manier om de boom te kappen. Naast het uitvoeren van de kap van de boom geven we ook specialistisch advies. We adviseren u bijvoorbeeld over wanneer u wel en niet een boom wil kappen, via welke techniek u de boom het beste kunt laten kappen en op welk moment dit het beste gebeuren kan.

Contactgegevens

Zandkuilweg 2a 4033 AL Lienden

0344 - 60 15 56

info@vanvoorthuizenbomen.nl