WERKWIJZE

Van Voorthuizen Boom-& Groenverzorging is gespecialiseerd in de bestrijding van processierupsen. Wij hanteren een unieke en milieuvriendelijke werkwijze, waarin wij met speciaal daarvoor bestemde apparatuur de nesten wegzuigen. Na het wegzuigen verlijmen wij de plek waar het nest heeft gezeten met een biologisch bestrijdingsmiddel. Door de unieke combinatie van wegzuigen en verlijmen zullen de achtergebleven haren niet alsnog voor overlast zorgen en zal tevens de behandelde boom het volgende jaar minder kans hebben door rupsen bewoond te worden.

WAT ZIJN PROCESSIERUPSEN

De processierups is de larve van een nachtvlinder. De processierups heeft honderdduizenden brandharen op zijn rug. Deze haren zijn microscopisch klein en zweven door de lucht. De wind kan ze daardoor op grote afstand verspreiden.

De processierups veroorzaakt de laatste jaren veel problemen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat in 2019 het aantal rupsen ten op zichte van 2018 is verdrievoudigd. Dit wordt veroorzaakt door de zachte winters en hete zomers.

De groei brengt veel overlast en de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo ontstaan klachten als: jeuk, huiduitslag, benauwdheid en irritatie aan de ogen. Heeft u zonder bekende oorzaak last van deze klachten, dan is de kans aanwezig dat er een processierupsnest bij u in de buurt is.

Het is belangrijk snel tot actie over te gaan. De processierups plant zich snel voort, wat kan leiden tot nog meer overlast en klachten. Ga vooral niet zelf aan de slag. Het verwijderen van nesten is vakwerk en dient met professionele werkkleding en speciaal gereedschap te worden uitgevoerd.

 

Contactgegevens

Zandkuilweg 2a 4033 AL Lienden

0344 - 60 15 56

info@vanvoorthuizenbomen.nl