Eikenprocessierups verwijderen

De eikenprocessierups komt steeds meer voor in Nederland. Helaas worden de afgelopen jaren veel bomen geteisterd door deze rups. Het is lastig om de processierups in zijn geheel te verwijderen van bomen. Bij Van Voorthuizen zijn wij gespecialiseerd in bestrijding van de processierups. Wij hanteren een unieke en milieuvriendelijke werkwijze, waarin wij met speciaal daarvoor bestemde apparatuur de processierupsen en nesten wegzuigen. Na het wegzuigen verlijmen wij de plek waar het nest en de eikenprocessierupsen gezeten hebben met een biologisch bestrijdingsmiddel. Door de unieke combinatie van wegzuigen en verlijmen zullen de achtergebleven haren niet alsnog voor overlast zorgen. Bovendien zal de behandelde boom het volgende jaar minder kans hebben om door eikenprocessierupsen bewoond te worden.

Wat zijn processierupsen

De processierups is de larve van een nachtvlinder. De processierups heeft honderdduizenden brandharen op zijn rug. Deze haren zijn microscopisch klein en zweven door de lucht. De wind kan ze daardoor op grote afstand verspreiden. Dit is de reden waarom de eikenprocessierups de laatste jaren in Nederland zoveel onrust veroorzaakt. Uit onderzoek blijkt dat de processierups zich in 2019 heeft weten te verdrievoudigen. Bestrijding van de eikenprocessierups wordt dus ook steeds belangrijker. De eikenprocessierups blijft tegenwoordig steeds langer leven door de zachte winters en de hete zomers.

De klachten die eikenprocessierupsen geven

De groei van de processierups brengt veel overlast en de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo ontstaan klachten als: jeuk, huiduitslag, benauwdheid en irritatie aan de ogen. Heeft u zonder bekende oorzaak last van deze klachten, dan is de kans aanwezig dat er een nest van eikenprocessierupsen bij u in de buurt is. Het is belangrijk de processierups snel te bestrijden. De processierups plant zich snel voort, wat kan leiden tot nog meer overlast en klachten. Ga vooral niet zelf aan de slag. Processierupsen verwijderen is vakwerk. De bestrijding van de eikenprocessierups dient met professionele werkkleding en speciaal gereedschap te worden uitgevoerd. Bent u benieuwd geworden naar de werkwijze van Van Voorthuizen op het gebied van processierups bestrijding, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contactgegevens

Zandkuilweg 2a 4033 AL Lienden

0344 - 60 15 56

info@vanvoorthuizenbomen.nl