Groeiplaatsverbetering van bomen /Bestrijden boomziekten en plagen

Diverse aantastingen kunnen de conditie van bomen verminderen. Van Voorthuizen heeft mensen in huis die de aantastingen kunnen herkennen en daadwerkelijk kunnen bestrijden.

De boomverzorgers (ETW) en boominspecteur (ETT) van Van Voorthuizen kunnen aantastingen zoals schimmels, bacteriƫn en insecten onderscheiden en ontdekken. Hierbij kunt u denken aan de honingzwam, kastanjebloedingsziekte, essentaksterfte en de eikenprocessierups. Of een boom wordt aangetast is vaak te zien in een vermindering van de conditie, bijvoorbeeld afnemende bladmassa. Naast het doen van onderzoek en het opstellen van een advies, voert Van Voorthuizen ook de bestrijding uit.

Groeiplaatsverbetering

Groeiplaatsverbetering

Op veel plaatsen zijn de omstandigheden van bomen en struiken verre van ideaal. Met name in stedelijke gebieden vereist de verzorging van bomen een grondige aanpak. Maar in de particuliere tuin.
Door een goede groeiplaats aan de bomen en planten te geven hebben ziekten en plagen minder kans.
Wij werken met o.a wormenhumus is een van de beste bodemverbeteraars op basis van gecomposteerde plantenresten. Omdat deze verbeteraar voor een optimale balans zorgt, betekent dit dat de planten zich goed kunnen ontwikkelen. De wormenhumus bevat natuurlijke stoffen als: sporenelementen, enzymen, mineralen en schimmels zoals Mycorrhiza en Trichoderma. Door dit organische gehalte beschermd en voed het de plant optimaal. Ook het bodemleven wordt hier door gestimuleerd, zorgt voor een krachtig wortelontwikkeling en verhoogt de weerstand.
Uiteraard hebben wij nog meer soort specifieke meststoffen en gaat het over een totaalbeeld van o.a. vochtgehalte van de bodem/ grondsoort/ plantmateriaal enz.

Laat u door ons adviseren.

Bestrijding ziekten en plagen

Bestrijding ziekten en plagen

Er zijn vele ziekten en plagen in de bomen en planten. Wij willen u daar graag bij adviseren en helpen.
Te denken aan bladluis in o.a. de lindenbomen en eiken deze worden door ons biologische bestreden m.b.v. Lieveheersbeestje ( Adalia). Eikenprocessierupsen in de eiken deze kunnen door ons worden verwijderen mbv zuigtechniek en autohoogwerker. Waar deze niet ingezet kan worden doen wij dit m.b.v. klimtechniek en branden.
Dit zijn enkele voorbeelden neem vrijblijvend contact met ons op.

Gaat uw boom achteruit in conditie of ziet u bijvoorbeeld zwammen aan de boom, neem dan vrijblijvend contact op met van Voorthuizen.

Klik hier voor advies bladluis bestrijding

Contactgegevens

Zandkuilweg 2a 4033 AL Lienden

0344 - 60 15 56

info@vanvoorthuizenbomen.nl