Van Voorthuizen is specialist in het weghalen van bomen

Het uitgangspunt van Van Voorthuizen is het in stand houden van bomen. Wanneer een boom echter toch verwijderd moet worden, dan staan de boomverzorgers van Van Voorthuizen voor u klaar. Onze boomverzorgers (ETW) beschikken over de kennis en de ervaring om bomen, zelfs op de meest moeilijke locaties, zorgvuldig en zonder schade weg te halen. Al bijna twintig jaar verwijderen we bomen in de regio’s Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Nijmegen, Tiel, Den Bosch en omstreken.

Als u een boom door ons wilt laten verwijderen, zijn er meerdere technieken die we hierbij kunnen toepassen. Deze worden in de onderstaande tekst uitgelicht. Mocht u nu al meer willen weten over het weg laten halen van bomen door Van Voorthuizen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Een boom verwijderen

Een boom verwijderen

Voor het verwijderen van een boom beschikt Van Voorthuizen over verschillende technieken. De keuze voor een bepaalde techniek is onder meer afhankelijk van de standplaats en het aantal bomen. Zo kunnen we met behulp van klimtechnieken op moeilijke locaties bomen veilig en schadevrij weghalen. Een (auto)hoogwerker, verreiker met velkop, of telescoopkraan stelt ons juist weer in staat om zware of meerdere bomen in korte tijd te verwijderen. Het laten omvallen (ook wel ‘vellen’ genoemd) van bomen kan wanneer hier voldoende ruimte voor is. Bij de keuze staan veiligheid en schadevrij werken voorop. Graag komen wij uw situatie ter plaatse doornemen, zodat u uw bomen zorgeloos kan laten verwijderen.

Technieken:
- Klimtechniek
- Hoogwerker
- Telescoopkraan
- Verreiker met velkop
- Kraan met sorteerknijper
- Mini-shovel met sorteergrijper en/of houtklem

Klimtechniek

Klimtechniek

Staat de boom die u wilt laten verwijderen in een dichtbebouwde omgeving? Dan breken we de boom klimmend af. Dit doen we gecontroleerd en tak voor tak. Een speciaal afvangsysteem voorkomt schade aan de omgeving.

Hoogwerker of telescoopkraan

Hoogwerker of telescoopkraan

Wanneer er meer ruimte is om de bomen weg te halen gebruiken wij een (auto)hoogwerker. Dit gaat even behoedzaam als klimmen, maar wel sneller en ergonomischer.

Bij het verwijderen van bomen op moeilijke locaties maken wij gebruik van een telescoopkraan. Hierbij is het noodzakelijk dat we de boom vanaf een voor de telescoopkraan geschikte opstelplaats kunnen verwijderen. Dit kan voor u als klant aanzienlijk kostenbesparend zijn.

Verreiker met velkop

Verreiker met velkop

Staat een boom op een lastige locatie, maar kunnen wij er wel met een verreiker bij, dan halen wij de boom weg met een speciaal ontwikkelde velkop aan deze machine. Het voordeel van een verreiker is dat hij een minder grote opstelplaats heeft dan bijvoorbeeld een telescoopkraan.

De velkop klemt een tak bovenin de boom vast, zaagt deze door en legt de tak vervolgens gecontroleerd op de grond. Ook met deze manier van werken kun je veel energie en kosten besparen bij het laten verwijderen van bomen.

Kraan met sorteergrijper

Kraan met sorteergrijper

Als er genoeg ruimte is rondom de boom dat hij vrij kan omvallen, dan verwijderen we de boom vanaf de grond. Nadat de boom is weggehaald, zullen we het stam- en takhout afvoeren met een (rups)kraan met sorteergrijper. Hiermee sorteren we het hout en de takken.

Mini-schovel met sorteergrijper en/of houtklem

Mini-schovel met sorteergrijper en/of houtklem

Wanneer de ruimte te klein is voor groot materieel zoals een kraan dan zullen we de boom weghalen met onze eigen shovel en sorteergrijper. Dit scheelt veel zwaar tilwerk.

Meer informatie over het laten weghalen van uw bomen?

Met al deze technieken is er altijd een passende techniek voor uw situatie, waardoor u uw bomen zorgeloos kunt laten weghalen door Van Voorthuizen! Wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen over hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Contactgegevens

Zandkuilweg 2a 4033 AL Lienden

0344 - 60 15 56

info@vanvoorthuizenbomen.nl