Boom weg laten halen? van Voorthuizen is uw specialist

Bij Van Voorthuizen houden we bomen het liefst zo lang mogelijk gezond. Toch kan het zijn dat u een boom weg moet laten halen en ook dan staat Van Voorthuizen voor u klaar. Onze boomverzorgers (ETW) beschikken over de kennis en ervaring om bomen te verwijderen op een deskundige en zorgvuldige wijze, zonder schade te veroorzaken aan de omgeving. Al bijna twintig jaar lang zijn wij specialist in bomen verwijderen in de regio’s Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Nijmegen, Tiel, Den Bosch en omstreken. Als u Van Voorthuizen wil inschakelen om een boomstronk te verwijderen, zijn er meerdere technieken die wij daarvoor gebruiken. De technieken die wij gebruiken om boomstronken te verwijderen worden in onderstaande tekst toegelicht. Mocht u nu al meer willen weten over bomen verwijderen door Van Voorthuizen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Een boom laten rooien

Een boom laten rooien

Van Voorthuizen beschikt over verschillende technieken om een boom te verwijderen. De keuze voor een techniek wordt bepaald door de standplaats van de boom en het aantal bomen dat u weg wilt laten halen. Met behulp van klimtechnieken kunnen wij op moeilijke locaties bomen verwijderen zonder schade aan te richten. Een (auto)hoogwerker, verreiker met velkop, of telescoopkraan stelt ons juist weer in staat om in korte tijd zware of meerdere bomen te verwijderen. Het laten omvallen (ook wel ‘vellen’ genoemd) van bomen kan wanneer hier voldoende ruimte voor is. Wanneer we kiezen voor ‘vellen’, staan uiteraard veiligheid en schadevrij werken voorop. Graag komen wij uw situatie ter plaatse doornemen, zodat wij veilig en schadevrij uw boom kunnen verwijderen. Een aantal technieken die wij gebruiken om bomen te verwijderen zullen wij hieronder kort toelichten.

Klimtechniek

Klimtechniek

Moeten wij een boom verwijderen die in een dichtbebouwde omgeving staat? In dat geval breken we de boom klimmend af. Dit doen we gecontroleerd en tak voor tak. Een speciaal afvangsysteem voorkomt schade aan de omgeving.

Hoogwerker of telescoopkraan

Hoogwerker of telescoopkraan

Wanneer er meer ruimte is om bomen te laten rooien, gebruiken bij een (auto)hoogwerker. Dit gaat even behoedzaam als klimmen, maar wel sneller en ergonomischer. Wanneer we bomen verwijderen op moeilijke locaties maken wij gebruik van een telescoopkraan. Hierbij is het noodzakelijk dat we de boom weghalen vanaf een plaats die geschikt is om de telescoopkraan op te stellen.

Verreiker met velkop

Verreiker met velkop

Wanneer de boom die u wilt laten weghalen op een lastige locatie staat, kunnen wij er met een verreiker bij. We halen de boom in dit geval weg met een speciaal ontwikkelde velkop die aan de verreiker zit. Het voordeel van een verreiker is dat hij een minder grote opstelplaats heeft dan bijvoorbeeld een telescoopkraan. De velkop klemt een tak bovenin de boom vast, zaagt deze door en legt de tak vervolgens gecontroleerd op de grond. Deze manier van bomen verwijderen bespaart veel energie en kosten.

Kraan met sorteergrijper

Kraan met sorteergrijper

Wanneer er genoeg ruimte rondom de boom is, kunnen we de boom verwijderen door hem te laten omvallen. Nadat we de boom weghalen, zullen we het stam- en takhout afvoeren met een (rups)kraan met sorteergrijper. Op deze manier sorteren we het hout en de takken apart van elkaar, waardoor we het weer beter kunnen verwerken.

Mini-shovel met sorteergrijper en/of houtklem

Mini-shovel met sorteergrijper en/of houtklem

Wanneer er te weinig ruimte is rondom te boom die u wil laten weghalen, kunnen we geen groot materieel inzetten. Dit betekent dat bomen weghalen met een kraan dan onmogelijk wordt. We zullen dan de boom verwijderen met onze eigen shovel en sorteergrijper, dit scheelt veel zwaar tilwerk.

Meer informatie over het laten weghalen van uw bomen?

Met bovenstaande technieken vinden wij bij Van Voorthuizen altijd een passende techniek voor uw situatie. Wilt u dus een boom laten rooien, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zullen dan kijken hoe we u het beste kunnen helpen met het weghalen van de boom.

Contactgegevens

Zandkuilweg 2a 4033 AL Lienden

0344 - 60 15 56

info@vanvoorthuizenbomen.nl